test
Spring naar hoofd-inhoud

Geen tijd voor een nieuw project

Vaak horen we "We hebben geen tijd voor een nieuw project." wanneer we met bedrijven in gesprek zijn over het verbeteren van hun productie. We kunnen dergelijke argumenten wel begrijpen. Vaak kost de implementatie van nieuwe werkmethodes veel tijd, die bedrijven simpelweg niet hebben. Daarnaast, een werkmethode dat tot meer productie kan leiden is niet tastbaar. Mensen zijn niet snel overtuigd van de werking daarvan. Bij het kopen van een extra machine weet je precies hoeveel productiecapaciteit je erbij krijgt. Echter, hoeveel zin heeft het wanneer het productieproces niet geoptimaliseerd is en de machine niet effectief wordt benut?

Waarom je moet starten met Continu Verbeteren

Continu Verbeteren is niet een (eenmalig) project en de implementatie neemt niet veel tijd in beslag. Eigenlijk verandert er in het begin niet zoveel. Iedereen blijft werken zoals ze al doen, behalve dat ze alle verstoringen in het proces dat downtime veroorzaakt en de ergernissen op de werkvloer registreren. Tegelijkertijd stimuleer je het personeel om elke dag kleine verbeteringen te maken. Ze zullen zich betrokken voelen en gaan steeds meer dingen verbeteren. Het is een voortdurende workflow waar het continu verbeteren van het productieproces een tweede natuur van hen wordt.

Continu Verbeteren is in de kern het maken van kleine, incrementele veranderingen die voor meer klantwaarde zorgen. Het kost minder en kan veel sneller uitgevoerd worden dan significante veranderprojecten. Dit zal automatisch leiden tot betere bedrijfsresultaten, zoals: een hogere en efficiëntere productie, minder kosten en meer winst.