test
Spring naar hoofd-inhoud

Onze bedrijfscoaches

Het maken van continu verbeteren tot een tweede natuur van uw organisatie vergt tijd. Om u te kunnen ondersteunen gedurende deze periode beschikken wij over een aantal zeer ervaren bedrijfscoaches die graag hun kennis en kunde inzetten bij bedrijven die willen verbeteren.

Hieronder vindt u de intrisieke motivatie van de coaches waarom ze u willen helpen.

Reinier Brongers
Derk Reiffers
Klaas Heijs
Jeroen Kleef

Spreekt een van deze coaches u aan? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de coach van uw voorkeur met u in contact komt.


Reinier Brongers

Een bedrijf laten swingen en succesvol zijn is waar mijn passie en kracht liggen.

In het beginstadium van mijn opleiding tot zeevarend officier leerden we al dat meten weten is. Goed zeemanschap vereist controleren en dubbel controleren. Wat heb je aan een goed gebouwd stabiliteits-laadprogramma met een slechte input? Wat is de situatie in de ballasttanks, de brandstofbunkers, wat is het laadvermogen van de lading en waar is het gestouwd? Alleen een juiste inschatting van al deze factoren zal leiden tot een betrouwbaar resultaat waar levens van afhangen!

 "Meten is weten" zit gewoon in mijn systeem ingebakken. In het leven gaat het om het nemen van risico's, maar die risico's moeten wel binnen het bereik van berekende risico's blijven.

Tijdens het werken op vele schepen heb ik geleerd de verschillende culturen te waarderen en als team te werken binnen een beperkte ruimte waar het niet nodig is vrienden te zijn maar een gezond respect voor elkaars professionaliteit. Dit 24 uur per dag tot 6 maanden onafgebroken. Dit vereist ook empathie, we zijn allemaal mensen, we zijn allemaal kwetsbaar. Deze lessen hebben mij geleerd om mensen beter te laten presteren en bedrijfs- en productieprocessen te stroomlijnen.

Na mijn offshore leven ben ik begonnen in de commercie en in de loop der jaren doorgegroeid naar algemeen management. Het grootste deel van mijn professionele leven heb ik gewerkt aan het verbeteren van communicatie, interne logistiek, doorlooptijden en de producten zelf. Altijd met de focus op operationele medewerkers en mijn rol als manager om hen te faciliteren naar een optimale werkomgeving. Het zien van de resultaten geeft me veel meer energie dan de moeite die het kost om er te komen.

De mensen met wie ik werkte, overtroffen mij met grote afstand als het gaat om vakmanschap, of het nu gaat om een aluminium maker, een Solid board operator, een verzinker, een ingenieur, een kippenslachter, een scheepsbouwer of zelfs een hartkatheterbouwer. Dit soort kennis is meestal aanwezig in de bedrijven. Mijn rol is om alle disciplines met elkaar te verbinden, mensen zich goed te laten voelen op het werk en te zorgen voor de juiste gereedschappen en opleidingen. Met bedrijfskundige vaardigheden geven we samen knelpunten aan en werken die weg, ongeacht het werkveld.

In 2003 maakte ik kennis met ProMISe. In zijn tijd reeds een zeer uitgebreide verbeter toolkit. Wat mij opviel was niet een fancy lay-out en mooi ogende grafieken, maar de nuchtere lean-functionaliteit en workflow die echt dienstbaar is aan mens en organisatie. De implementatie, ondersteund door een gedegen en doordacht trainingsprogramma in combinatie met de persoonlijke betrokkenheid van de implementatie consultant hebben mij doen besluiten om voor deze toolkit te gaan.

Sindsdien heb ik deze verbetermethode binnen verschillende bedrijven gebruikt om de prestaties te verbeteren volgens het principe "meten is weten". Ik heb ontdekt dat ProMISe gewoon werkt!

Het meest uitdagende deel is om aan het personeel te laten zien dat deze toolkit geen rode draad is, geen extra controlemiddel, integendeel, het is een gebruiksvriendelijke tool om elkaar te helpen processen te verbeteren, onnodige personeelsinspanningen te elimineren, verspilling te verminderen en efficiency te verhogen op een open en transparante manier. Een kans om te grijpen!

Read more

Derk Reiffers

Een bedrijf is de som van de mensen die er werken.

Door een groot scala aan branches en organisaties te hebben doorlopen op operationeel, technologisch en managementniveau is een kennisgebied ontstaan dat ik breed kan inzetten.

De branches zijn: chemie, papierindustrie, medisch, kunststoffen, food en onderwijsinstelling.

De wens om deze kennis coachend in te zetten heeft te maken met mijn vertrouwen en het geloof, dat een ieder benaderbaar is om zich in welke vorm dan ook te willen verbeteren.

Observatie en een luisterend oor zorgen voor de eerste communicatie richting een samenwerken en vorming van het gewenste resultaat. Alle organisatorische aspecten tot een tevreden klant kunnen hierbij aan de orde komen.

Een organisatie is een samenwerking tussen mensen om een bepaald doel te bereiken. Organisaties maken gebruik van middelen op basis van techniek en technologie. Dit in zijn geheel zal beheerst moeten worden om het doel te laten voldoen aan alle eisen die gesteld zijn of worden voor een levensvatbaar bestaan.

Ik beschrijf mijzelf als volgt:

  • creëert meerwaarde door mensen te helpen hun talenten en arbeidspotentieel te ontwikkelen en optimaal in te zetten;
  • een verbindende persoonlijkheid , onafhankelijk, analytisch, oplossingsgericht en vasthoudend;
  • heeft een gezonde dosis nieuwsgierigheid, een visie op mensontwikkeling en in staat eenduidig het proces aan te sturen;
  • hou er ook van daar waar nodig zelf het initiatief te nemen;
  • het verbeteren zoals gewenst zit in mijn bloed.

Mijn drive als coach is het begeleiden van mens en proces in een innovatieve omgeving.

Ben altijd zoekende naar verbindede factoren in een organisatie om deze te analyseren en daar waar gewenst te optimaliseren.

Het continu leren van nieuwe technieken en hun processen is voor mij een vanzelfsprekendheid en geeft mij een drive voor motivatie en werkplezier. Kijk graag over grenzen heen.

Mijn Profiel:

Plant-/ troubleshooting manager met kennis & ervaring op het gebied van het oplossen van stevige probleemstellingen | mindset & behavior vraagstukken | 6S | plantmanagement | WCOM | continu verbeteren | bedrijfskundige procesoptimalisatie | initiator | verbinder | enthousiasme | voedingsmiddelen | karton | medical devices | chemie | onderwijsprogramma ontwikkelaar I duurzaamheid | BSc Bedrijfskunde

Lees meer

Klaas Heijs

‘Opgegroeid’ in een fabriek heb ik van jongs af aan interesse en affiniteit gekregen met technologie en processen.

In de eerste jaren van mijn carrière heb ik ervaring opgedaan met implementaties van verschillende ‘tools’, in technieken en methodes om processen technologisch te optimaliseren. Dit varieerde van automatisering en sensoren, tot benchmark, rapportage en Lean-methodes.

Vanuit daar ben ik doorgegroeid naar leidinggevende functies. Ik heb daarin geleerd dat met de kernwaarden van het bedrijf en het erkennen en respecteren van personen, ik medewerkers kan bezielen. Gevolg hiervan zijn intrinsiek gemotiveerde medewerkers die trots zijn op hun werk en de organisatie.

Mijn drijfveer is om zaken optimaal op elkaar af te stemmen, zodat alles volledig wordt benut en tot zijn recht komt. Mijn ambitie is om dit te realiseren in organisaties, waarin alles vanzelfsprekend lijkt te gaan, zonder moeite en zonder verspilling. 

Dit bereik ik door een wijze van leidinggeven, waarbij medewerkers vertrouwen en ruimte krijgen en begeleid worden bij het groeien en oplossen van knelpunten. Hierdoor ontstaat een proactief team dat structureel elke dag streeft naar het constructief opruimen van fouten. Wanneer je dit ook nog inzichtelijk maakt met een passende integrale rapportage, op alle lagen van de organisatie, blijft de motivatie hoog en wordt het momentum continu vergroot.

Ik denk in modellen, processen en systemen en kan mij daardoor goed aanpassen aan wat nodig is om een productie organisatie goed te laten presteren, waarin mensen kunnen excelleren.

Ik leer graag hoe uw organisatie draait en wat haar ambitie en drijfveer is. Ik kijk daarna graag samen met u hoe we bovenstaande in uw organisatie kunnen implementeren. Een organisatie die haar taken schijnbaar moeiteloos uitvoert met goede rendementen, wie wil dit nu niet?

Lees meer

Jeroen Kleef

In 1992 raakte ik betrokken bij het optimaliseren van processen en heb geleerd dat zelfs in de meest technologische bedrijven de mensen de sleutel tot succes zijn. Ik heb mogen meemaken dat als gevolg van een stabiele, stressvrije en transparante organisatie, waar mensen zich vrij voelen uit te spreken wat hun beleving is, hun creativiteit mogen benutten en met elkaar communiceren zonder het op de persoon te spelen, en beter nog, elkaar om hulp durven te vragen het onmogelijke mogelijk blijkt!

Lean, Six Sigma, WCM en alle andere methoden tot verbeteren blijken een natuurlijk gevolg te zijn van een dergelijke organisatie.

Zien dat echt hardwerkend personeel, vaak ook nog gestrest, verandert in ontspannen mensen die met plezier naar hun werk gaan, zich daardoor ook in hun privé leven beter voelen en wetende dat ik hieraan een zeer bescheiden bijdrage heb kunnen leveren geeft zo veel energie dat je er gemakkelijk aan verslaafd kan raken!

Samen met plezier aan een heel klein beetje betere wereld werken!

Lees meer