test
Spring naar hoofd-inhoud

Terug van vakantie...

Na een aantal weken ontspannen op vakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. Wat voor een toestand tref je aan op de werkvloer? Zal het chaos zijn, of is alles goed geregeld?


Waar je als (ervaren) operator of technisch monteur niet op zit te wachten is chaos. Problemen die omslachtig zijn opgelost en mogelijk tot andere problemen leiden, of helemaal niet opgelost zijn.

Dit soort problemen kan op meerdere manieren voorkomen worden. Cross training is daar één van. Het loont om operators in meerdere disciplines op te leiden. Ze zijn dan veelzijdiger in te zetten. Erg handig wanneer de bezetting lager is, bijvoorbeeld bij ziektes of vakanties. Het is echter wel belangrijk dat operators enige ownership en expertise behouden. Dat raakt verloren als ze steeds meer moeten kunnen.

Een andere manier is om operators minder afhankelijk te maken van de technische dienst. Te vaak moet de technische dienst komen opdraven voor klusjes die de operators prima zelf kunnen doen.Voor minder ervaren personeel kan het handig zijn om instructies gereed te hebben, bij voorkeur digitaal en centraal.

ProMISe kan hierin voorzien. Instructies kunnen als PDF-bestand gekoppeld worden aan oplossingen voor storingen. Zijn er nog geen PDF's met instructies? Geen probleem! Zet een (korte) instructie met duidelijke omschrijving in het wachtverslag. Middels de ingebouwde zoekmachine zijn de instructies eenvoudig terug te vinden.

Zo blijft de kennis over machines, productieprocessen, etc. geborgd binnen ProMISe en is het voor iedereen toegankelijk.




Geïnteresseerd?